Uvjeti Poslovanja

Uvjeti korištenja

Ovi uvjeti reguliraju poslovni odnos između Cvjećarnica Škrinjarić, obrt za usluge i trgovinu vl. Ivanka Škrinjarić, Zagreb, Heinzelova, kiosk lokacija broj 4, koji je izdavač internetske trgovine Cvjećarnica Škrinjarić / cvjecarnica-skrinjaric.hr (u daljnjem tekstu Cvjećarnica Škrinjarić) i naručitelja.

Korištenjem Cvjećarnica Škrinjarić internet trgovine smatra se da ste upoznati i suglasni s uvjetima korištenja.

Opće odredbe

Cvjećarnica Škrinjarić, obrt za usluge i trgovinu vl. Ivanka Škrinjarić, Zagreb, Heinzelova, kiosk lokacija broj 4 izdavač je internetske trgovine Cvjećarnica Škrinjarić.

Naručitelj je osoba koja je naručila i platila proizvode.

Primatelj je osoba koju je naveo naručitelj prilikom narudžbe, a naručitelj ujedno može biti i primatelj.

Proizvodima se smatraju svi artikli na internet trgovini Cvjećarnica Škrinjarić.

Račun se ispostavlja na ime naručitelja ili ime njegove tvrtke i dostavlja se putem e-maila ukoliko nije drugačije navedeno.

Cijene

U sve navedene cijene na internetskoj trgovini Cvjećarnica Škrinjarić uključen je porez na dodanu vrijednost (PDV).

Proizvodi

Cvjećarnica Škrinjarić nastoji isporučiti u potpunosti jednak proizvod.

Moguće su zamjene jednog ili više dijelova aranžmana/buketa (zbog trenutne nedostupnosti određenog cvijeća kod dobavljača, kada nije sezona određenog cvijeća i sl.) nastojeći da proizvod bude što sličniji slici, opisu i stilu, ali uvijek će biti napravljen u naručenoj vrijednosti.

Zbog sezonskih ograničenja cvijeća i ukrasnih biljnih materijala ne možemo jamčiti dostupnost u svako vrijeme.

Narudžba

Narudžba je važeća od trenutka primljene uplate. Nakon narudžbe, naručitelju na mail stiže potvrda sa svim navedenim podacima, kao i podacima za plaćanje.

Narudžbu je moguće promijeniti u roku od sat vremena, unutar našeg radnog vremena putem e-maila ili telefona. Pod promjenom narudžbe, smatra se promjena teksta u poruci primatelju, promjena podataka primatelja, adrese i sl.

Naručitelj mora obratiti pažnju na ispravnost prilikom ispunjavanja obrasca za narudžbu, a posebno na ime, prezime i adresu primatelja.

Naručitelj mora biti siguran da će primatelj biti na mjestu određenom za dostavu u željeno / navedeno vrijeme dostave, jer u protivnom proizvod se ostavlja ispred vrata, kod susjeda i sl (osim kada je dostavu potrebno najaviti).

Otkazivanje

Zakon o zaštiti potrošača regulira otkazivanje narudžbe.

Narudžbu je moguće otkazati prije nego je ona isporučena tj. prije no što je proizvod (buket, aranžman i sl.) izrađen. Zahtjev za otkazivanje narudžbe naručitelj treba uputiti u pisanom obliku, putem e-maila na adresu [email protected].

Dostava proizvoda

Cvjećarnica Škrinjarić se obavezuje dostaviti proizvod/e primatelju u radno vrijeme. Dostavu vršimo nakon potvrde plaćanja.

Dostava se vrši sukladno radnom vremenu navedenom u “Dostava cvijeća”.

Područje dostave je Zagreb i okolica. Više pod “Dostava cvijeća”.

Osim primatelja, cvijeće može preuzeti i bilo koja druga osoba na adresi primatelja, ukoliko to želi.

Moguća je dostava u bolnice, urede i hotele ali uz pripadajuće informacije, puni naziv, adresu, broj sobe, naziv ili broj odjela, radno vrijeme.

Ukoliko nije moguće doći do primatelja, cvijeće se predaje službenoj osobi ili osobi na navedenoj adresi (npr. u bolnici medicinskoj sestri, recepcionaru u hotelu, ukućanima i sl.).

Dostava se smatra izvršenom u trenutku kada primatelj, osoba na toj adresi ili službena osoba preuzmu dostavljeni proizvod ili je proizvod dostavljen na adresu ukoliko nikoga nema na navedenoj adresi.

Neizvršena dostava

Dostava nije moguća u sljedećim uvjetima: primatelj odbija pošiljku, netočne informacije o primatelju, primatelj nije na adresi, viša sila.

Ukoliko ne možemo ispuniti dostavu iz bilo kojeg razloga, kontaktirati ćemo naručitelja i dogovoriti daljnje korake.

Reklamacije

Trgovac odgovara za materijalne nedostatke proizvoda sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima (članak 400. podstavak 1.).

Ukoliko ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni našom uslugom ili proizvodom, molimo Vas da nas kontaktirate kako bi riješili problem na obostrano zadovoljstvo.

Prigovor

Sukladno čl. 10. Zakona o zaštiti potrošača, internet trgovina cvjecarnica-skrinjaric.hr vam omogućuje da svoje pisane prigovore vezane uz internet kupovinu šaljete na našu e-mail adresu: [email protected].

Jednostrani raskid

Sukladno članku 72. Zakona o zaštiti potrošača, naručitelj ima pravo na jednostrani raskid ugovora u roku od 14 dana. Rok za jednostrani raskid započinje teći od dana kada je naručeni proizvod isporučen tj. dostava je izvršena primatelju (ili nekoj osobi na navedenoj adresi ili je dostavljena na navedenu adresu, iako na adresi u trenutku dostave nema nikoga, te u slučajevima kada isporuka greškom naručitelja nije moguća – pogrešni podaci za dostavu i sl.)

Potrošač, sukladno članku 79. Zakona o zaštiti potrošača, gubi tj. nema pravo na jednostrani raskid ugovora kada je trgovac ispunio ugovornu uslugu (podstavak 1.), te iz razloga što je predmet ugovora roba izrađena po specifikaciji i prilagođena potrošaču, te joj brzo ističe rok uporabe (podstavak 3. i 4.) i zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave – bombonijere, vino itd. (podstavak 5.).

Potrošač je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

U slučaju povrata robe, potrošač je dužan robu, u roku od 14 dana od podnošenja zahtjeva za jednostranim raskidom ugovora, predati ili poslati trgovcu ili osobi koju je trgovac ovlastio da primi robu.

U slučaju povrata robe, troškove povrata snosi potrošač.

U slučaju povrata robe, iznos će naručitelju biti vraćen na način na koji je i uplaćen (kreditna kartica, internet bankarstvo / opća uplatnica), a ukoliko to nije moguće, cvjecarnica-skrinjaric.hr će od naručitelja tražiti drugi način za izvršenja povrata sredstava (npr. broj tekućeg računa). Za detalje kontaktirajte nas na e-mail [email protected].

Autorska prava

Strogo je zabranjeno objavljivanje, kopiranje, povezivanje, distribucija, komercijalno iskorištavanje preuzetog materijala (tekstovi, slike, logo i sl.) ili bilo kakvo drugo mijenjanje ove internetske stranice bez izričitog pismenog odobrenja Cvjećarnice Škrinjarić.

Kršenje ove zabrane rezultira povredom prava intelektualnog vlasništva i može dovesti do pokretanja više vrsta sudskih postupaka.

Izjava o sigurnosti online plaćanja

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica
putem interneta.

CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay
platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala
Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici.
Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i
upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.
Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni
podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema
FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost
on-line plaćanja
propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši
sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša
banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.
Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se
koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova
privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za
obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za
on-line plaćanje.
Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu
pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem
sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o
informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih
podataka.
Hvala što koristite CorvusPay!

Zaštita i prikupljanje osobnih informacija

Cvjećarnica Škrinjarić se obavezuje pružiti zaštitu osobnih podataka naručitelja/primatelja, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke koji su potrebni za ispunjenje naših obveza (dostava cvijeća, izdavanje računa i sl.).

Svi podaci o naručiteljima/primateljima strogo se čuvaju i dostupni su samo djelatnicima Cvjećarnica Škrinjarić kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Svi djelatnici Cvjećarnica Škrinjarić i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Cvjećarnica Škrinjarić ne skladišti podatke o korisnicima (osim email komunikacije), ne zahtjeva registraciju u svrhu narudžbe niti koristi gore navedene podatke u neku drugu svrhu (ne šaljemo newslettere i sl.).

Više informacija pročitajte u Prikupljanje, obrada i sigurnost osobnih podataka.

Kolačići

Cvjećarnica Škrinjarić koristi kolačiće (eng. cookie – mala tekstualna datoteka/file kojeg generira web poslužitelj, a internetski preglednik ga sprema na računalo korisnika) kako bi osigurao funkcionalnost internetske trgovine i radi praćenja posjećenosti stranice (za što koristi Google Analytics – Google alalytics privatnost).

Korisnik Cvjećarnica Škrinjarić internetske trgovine može regulirati primanje kolačića putem postavki unutar internetskog preglednika.

Cvjećarnica Škrinjarić isključuje svaku odgovornost za gubitak funkcionalnosti usluge kada korisnik drugačije regulira (onemogući) prihvat kolačića.

Više informacija pročitajte u Prikupljanje, obrada i sigurnost osobnih podataka.

Rješavanje sporova

Regulativom Europske unije, sporove vezane uz online kupnju moguće je riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti putem poveznice http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Platformu mogu koristiti potrošači i trgovci.

Za pravni sporove koji mogu nastati vezani za korištenje internetske trgovine  cvjecarnica-skrinjaric.hr nadležan je sud u Zagrebu.

Završne odredbe

Cvjećarnica Škrinjarić zadržava pravo u bilo kojem trenutku ukinuti ili promijeniti odredbe ovih uvjeta poslovanja, stoga savjetujemo da provjerite uvjete prije nego što namjeravate koristiti internetsku trgovinu.

Cvjećarnica Škrinjarić nije odgovorna za nemogućnost korištenja usluga internetske trgovine izazvanu višom silom, kao niti za štetu nastalu uslijed okolnosti koje se smatraju višom silom.

Shopping Cart
Scroll to Top